Arena Podcast
Graafinen kuva, jossa on erisävyisiä vaaleanpunaisia palloja, pinkki mikrofoni sekä tekstiä ParviÄLYÄ - uuden ajan oppimisen äärellä

Kuva: Hanna-Riikka Kantelinen

Oppimisen ekosysteemiä kehittämässä

Koulutus ja oppiminen

Jamkin Future Factory on työelämäläheinen oppimis- ja innovaatioalusta ja -malli. Mistä ajatus uudenlaiseen oppimisen ekosysteemiin lähti, ja millaisia muutoksia se on vaatinut?

Jamkin Future Factory on työelämäläheinen oppimis- ja innovaatioalusta ja -malli, joka kehitettiin ratkaisuksi työelämän, opetuksen, opiskelijoiden ja opettajien yhdistämiseksi tiiviimpään yhteistyöhön. Toimintaan osallistuu vuosittain kymmeniä opettajia ja tuhansia opiskelijoita eri aloilta.

Tässä ParviÄLYÄ-podcastissa Jamkissa kehitysjohtajana toiminut Leena Liimatainen kertoo Future Factory -toiminnasta ja sen kehittämisen matkasta. Mistä ajatus uudenlaiseen oppimisen ekosysteemiin lähti, ja millaisia muutoksia se on vaatinut? Podcastin teemoina ovat moniammatillinen yhteistyö, digitaalinen transformaatio ja pedagogiset innovaatiot. Leena Liimatainen ja Satu Aksovaara keskustelevat systemaattisesta kehittämisestä ja avoimesta yhteistyöstä, joilla voidaan luoda kestävää muutosta korkeakoulutuksessa.

“ParviÄLYÄ” -podcast kulkee korkeakoulutuksen innovaatioiden ajan hermolla, tarjoten tuoreita näkökulmia ja inspiroivia ratkaisuja. Tässä sarjassa jaetaan ratkaisevien yhteisöjen voimaa ja keskustellaan vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa pedagogisista innovaatioista ja kehittämistyön tuloksista. Tavoitteena on edistää yhteistyötä ja monimuotoisuutta korkeakoulutuksessa. Liity parveen ja sukella mukaan muovaamaan oppimisen tulevaisuutta!

Podcast on julkaistu 2024.

Tekstivastine: Parviälyä-podcast: Oppimisen ekosysteemiä kehittämässä (pdf)

Kustantaja: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tekijät:
Satu Aksovaara, lehtori, ammatillinen opettajakorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Leena Liimatainen, kehitysjohtaja (2024 kevät), korkeakoulupalvelut, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Editointi: Jari Järvinen, järjestelmäasiantuntija, korkeakoulupalvelut, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tämä podcast julkaistiin vuonna 2024 Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun “Create Joy in Learning” -podcast-alustalla Soundcloudissa. Julkaisukanavan toimituskunta (2023-2024): Leena Suomi, Minna Koskinen, Anna-Kaisa Tiihonen ja Eila Burns.
Yhteystiedot: etunimi.sukunimi@jamk.fi