Ympäristö ja kestävyys

Artikkeleita kestävästä kehityksestä, vastuullisuudesta ja ympäristöasioista.

Kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, kaupunkiseuduilla ja kaupunkien välisessä liikenteessä on määrätietoisesti siirryttävä pois nykyisestä autokeskeisestä järjestelmästä kohti kestävän liikkumisen järjestelmää (Valtioneuvosto 2022). Työ-, opiskelu- tai asiointimatkojen kulkeminen kävellen tai pyöräillen on…

Arena Pro

Pyöräilijä talvimaisemassa.
Heinäpaaleja muoviin käärittynä pinoissa.

Arena Public

24.1.2024

Maatalousmuovit kierrätykseen mittaamalla

24.1.2024
Ympäristö ja kestävyys

Muovien tehokkaampi kierrättäminen parantaisi maanviljelyn vastuullisuutta. Esimerkiksi päästövaikutusten mittaaminen voisi lisätä kierrätystä. Markkinoilla ei kuitenkaan ole olemassa järjestelmää päästöjen mittaamiseen.

Puiden taimiviljelmä

Arena Public

3.1.2024

Agrometsätaloutta apinanleipäpuun katveesta Ghanassa

3.1.2024
Ympäristö ja kestävyys

Agrometsätaloudella voidaan lisätä ruokaturvaa ja vaurautta Afrikan maissa. ODF2030 Kestävän sanitaation kehityshankkeessa Voltan alueella Ghanassa pilotoidaan agrometsätaloutta baobab-puilla ja kuivakäymälöistä saatavilla lannoitteilla.

kaatuneita puita metsässä kuvattuna ilmasta

Arena Public

23.11.2023

Metsien myrskytuhojen tunnistusta tutkasatelliittikuvista

23.11.2023
Teknologia ja teollisuus Ympäristö ja kestävyys

Kovat myrskyt kaatavat puita metsissä, mikä aiheuttaa taloudellisia menetyksiä metsänomistajille. Kaatuneet puut on kerättävä pois pikimmiten, jotta niille on vielä mahdollista löytää hyötykäyttöä. Niiden jättäminen metsään voi myös aiheuttaa muita ongelmia, kuten tuholaisten leviämisen talousmetsään. Metsätuhoalueiden löytäminen voi kuitenkin olla ongelma. Metsänomistajat voivat käydä itse tarkastamassa omat metsänsä, mutta tämä on aina aikaa vievää ja työlästä.