matkailu

Arena Pro

Matkailualan uudistaminen edellyttää tietoista muutosmatkailuajattelua

20.12.2024
Liiketoiminta ja talous

Matkailu liikuttaa ihmisiä, mutta matkailu voi myös muuttaa ihmisiä. Alan yritykset voivat muotoilla palveluitaan mahdollistaakseen asiakkaan muutoskokemuksen.

Perhe pyöräretkellä Sveitsissä, hiekkatietä reunustavat aidat ja taustalla korkeita vuoria ja maalaismaisemaa.

Arena Pro

Kohti ilmastoystävällisempää matkailutoimialaa

11.12.2024
Liiketoiminta ja talous Ympäristö ja kestävyys

Matkailu aiheuttaa merkittäviä negatiivisia ilmastovaikutuksia, jotka samaan aikaan haastavat alan toimintaedellytyksiä. Yhä useampi matkailualan toimija yrityksistä korkeakouluihin onkin tarttunut näihin...

Kaksi henkilöä istumassa suon laidalla metsäisellä mättäällä. Mies ja nainen ovat metsästysvarusteissa, taustalla koira.

Arena Public

Vastuullisesta matkailusta uutta liiketoimintaa

22.11.2024
Liiketoiminta ja talous Ympäristö ja kestävyys

Metsästysmatkailu tarjoaa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia yhdistämällä luonnonläheiset kokemukset, vastuullisuuden ja paikallistuntemuksen.

Nainen tekee muistiinpanoja muistikirjaan metsässä.

Arena Pro

Train the Trainer -verkostotyö ja kestävän matkailun integrointi koulutukseen

16.09.2024
Liiketoiminta ja talous Ympäristö ja kestävyys

Matkailukouluttajien verkosto jalkauttaa kestävyyden työkaluja oppilaitosten käyttöön. Verkostotyöllä, jota nyt pyritään aktivoimaan, varmistetaan kestävää tulevaisuutta Suomen matkailulle.

Arena Pro

Matkailutrendinä muutosmatkailu

29.02.2024
Liiketoiminta ja talous Yhteiskunta ja ilmiöt

Globaalit tapahtumat ja niiden vaikutukset aikamme megatrendeihin vaikuttavat myös matkailualaan. Elämme alati muuttuvassa maailmassa, jossa matkailu voi osaltaan toimia alustana...

Leipä lähikuvassa, jota leipurin kädet kopauttavat pohjasta. Jauho pöllyää.

Arena Public

Ketteryys ja korkea laatu ovat kilpailuetuja pienille ruoka-alan yrityksille

12.02.2024
Liiketoiminta ja talous

Tuoreessa yrityshaastatteluihin pohjautuvassa selvityksessä tunnistettiin Keski-Suomen ruokaverkoston pienten yritysten vahvuuksia ja haasteita sekä kehittämiskohteita.