Emilia Lahdenperä

Emilia Lahdenperän kuva

Lehtori

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Työskentelen lehtorina, pedagenttina ja hanketehtävissä (KyberSoTe 2024-2026) Jamkin hyvinvointiyksikön terveysalan tulosalueella. Ydinosaamistani ja mielenkiinnon kohteitani ovat muun muassa asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu sekä digitaalisuus sosiaali- ja terveysalalla kaikessa komeudessaan. Opettajana minua kiinnostaa erityisesti oppimisen muotoilu ja oppijalähtöisyys. Ohjaan YAMK-opinnäytetöitä sekä toimin sosiaali- ja terveysalan projektijohtamisen (YAMK) koulutusohjelman opettajatutorina.

Kirjoittajan Emilia Lahdenperä artikkelit (3)

Nainen kännykkä kädessä ja puhekuplia ympärillään

Arena Pro

10.9.2024

Koulutettujen tekoälybottien mahdollisuudet opinnäytetyön ohjauksessa

10.9.2024
Koulutus ja oppiminen

Tekoälysovellusten yleistymisen myötä opinnäytetyön ohjaukseen on astunut uusi osapuoli. Kiinnostus tekoälybottien hyödyntämistä kohtaan on koulutuksen saralla lisääntynyt tekoälyn kehittymisen myötä.

Käsi mobiililaitteen päällä, lukkokuvake ja terveydenhuoltoon liittyviä kuvakkeita ympärillä

Arena Pro

2.7.2024

Sote-ammattilaisten kyberturvallisella toiminnalla varmistetaan asiakas- ja potilasturvallisuutta 

2.7.2024
Teknologia ja teollisuus Terveys ja hyvinvointi

Sosiaali- ja terveysalaan kohdistuvat kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet. Sote-ammattilaisilla on tärkeä rooli kyberturvallisuuden varmistamisessa - vastuu ei ole vain tietohallinnolla. Kyberturvallisen sote-arjen vahvistamiseksi tarvitaan sekä osaamista että yhteistyötä.

tekoälyn laatima kuva tietokoneesta, josta nousee puu,

Arena Pro

12.4.2024

Näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen opinnäytetyössä

12.4.2024
Koulutus ja oppiminen

Uudet tuulet puhaltavat oppimisen ja opetuksen areenalla. Tekoälysovellusten tuleminen kaikkien saataville merkitsee myös koulutuksessa perustavanlaatuista muutosta, joka vaatii tarkastelemaan sekä oppimista että opetusta täysin uudella tavalla, myös AMK- ja YAMK-opinnäytetyön osalta.